Monthly Archives: October 2007

Marabahaya..!!!!

Dah dgr lagu Marabahaya by Pop Shuvit? Pergh…Best gile beb. Salute buat Pop Shuvit. Thats why la market smpai ke overseas. Currently, lagu ni yg tgh stuck dalam kepale otak aku. Sampai time jawab exam pun terklua lagu tu.

Meh aku cite bout it. Nak dijadikan cite,on 29th lepas, aku ade paper titas. Paper yg paling tough bg aku sbb aku kurang sket subject yg mengingat2 ni. So, ade satu soalan tu aku stuck gile2. Soalan on islam hadhari. Aku pun perah la otak, pk ape yg aku dh bc bout islam hadhari tu. Makin aku perah, makin kuat plak lagu Marabahaya klua dalam kepale aku. “Jauh ku meluncur jauh semakin jauh…”. Kalo ikutkan nak je aku tulis lirik lagu tu dalam paper titas tu. Last2, hentam je la. Satu soalan je pun. Heh..

Ni la lirik yg aku nk tulis tu..

Jauh ku meluncur jauh semakin jauh
Kanan kiriku tiada hanya di depanku
Laju ku laju dan tuju kan ku tuju
Hujung garis ku tawan terhitam putihlah jajahku

Gerak ku berani melawan waktu
Aksiku buat lemah jantungmu hingga biar detik terkelu
Daerah ini telah terpatri dalam urat sendi naluri hati

Mengalir dalam diri harakiri ku berani mati
Segala angin lintang jalan bersimpang mati
Terbakar obor terbuka api terus ku tanpa tetapi tiada bertepi

Susun catur atur gerak pandai
Kendera diubahsuai perisai bijak dan pintar
Tegak berdiri atau terbiar baring terlantar
Angkuh menempuh semangat berkobar-kobar

Merebut gelar kejar-mengejar genggam menggegar tayar bergetar
Amuk merasuk menggempar litar
Nitrus oksida liar membakar

Menentang arus marabahaya
Melawan harus marabahaya

Enjoy the song….